Æblekage med skyr og nøddekaramel crunch

Æblekage med skyr og nøddekaramel crunch

Jeg fik en masse æbler af min søde nabo.
 Jeg lavede de her små portionsanrettede glas med æblegrød, skyr og nøddekaramel crunch. Et alternativ til den almindelige æblekage.
 Super flot og lækker dessert.
 Hvis du har mere æblegrød tilbage, kan du altid fryse det ned til senere brug.
 


Opskrift på æblegrød.
 
 Skræl og skær æblerne i tern.
 Fyld gryde med æbler.


Kom lidt vand i bunden af gryden. Ca. så der er 1 cm vand i grydens bund.
 Flæk en vaniljestang, og skrab kornene ud.
 Kom kornene samt den brugte vaniljestang med til æblerne, og lad det koge med låg på.
 Det er lidt forskelligt, hvor længe det skal koge, alt afhængig af æblesorten. Ca. mellem 30-40 minutter.
 Men når æblerne bliver til mos, når du rører rundt i det, er det færdigt.
 Sluk for blusset, og tag vaniljestangen op.
 Tilsæt nu lidt sukker, lidt ad gangen. Igen er svært at sige, hvor meget sukker der skal i, alt afhængig af æblesortens sødme, samt hvor sød du vil have grøden. Så prøv dig lidt frem.
 
 Opskrift på nøddekaramel crunch.
 
 En håndfuld hasselnødder, som du rister på en pande.
 Læg hasselnødderne i et rent viskestykke, og gnid nødderne i stoffet, så falder skralden let af.
 Kom 1-1 1/2 dl sukker på panden, når sukkeret er smeltet, kommer du de afskallede hasselnødder samt en håndfuld mandler på panden.


Vend det rundt, så alle nødderne bliver vendt i karamellen.
 Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det afkøle.
 


Når det er afkølet, hakker du det groft.
 


Anret nu i et glas først æblemos, derefter skyr, og så de hakkede nødder, og sådan fortsætter du. Afslut med nødderne på toppen.
 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Æblekage med skyr og nøddekaramel crunch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *