Aspargestærte

Aspargestærte

Der er desværre gået alt for lang tid siden, at jeg har fået skrevet på min blog. Jeg har haft lidt IT problemer, men de skulle være løst nu.

Her i Påsken lavede jeg denne super lækre aspargestærte.

2015-04-04 13.25.09

 

Opskrift på aspargestærte.

Bund:
175 g. fint speltmel.
Ca. 1/4 tsk. salt.
100 g. koldt smør.
1 spsk. koldt vand.
Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker.
Tilsæt smørret, lidt af gangen, i melblandingen.
Tilsæt 1 spsk. koldt vand, og saml dejen.
Tryk dejen ud en smørsmurt tærteform.
Prik lidt huller i dejen med en gaffel.
Forbag dejen i ovnen i ca. 10-15 minutter .
Tag dejen ud, og lad den køle lidt af, inden du putter fyldet i.

Fyld:
1 bundt forårsløg.
1 bundt asparges.
En pakke bacon.
4 æg.
3 dl fløde.
Salt og peber.
Eventuelt 40 g. revet parmesan ost.

Rens forårsløgene.
Knæk det nederste af asparges stilken.
De skal smides ud, da de ofte er hårde og trævlede.
Skyld asparges, og halver dem på langs.
Skær baconen ud i passende stykker, og steg baconen på en pande til de er dejlige sprøde.
Kom forårsløget, asparges og bacon i tærteformen.

2015-04-04 12.54.40
Pisk æg og fløde sammen i en skål.
Tilsæt salt og peber.
Hæld æggemassen over tærten.

2015-04-04 12.55.35
Drys eventuelt parmesan over. Kan godt undværes.
Kom tærten i en forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter ved 180 grader.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.