Bagte tomater med quinoa

Bagte tomater med quinoa

Jeg har i år haft mange forskellige sorter tomater. En af dem er blandt andet denne fætter. Store gule tomater. De smager fantastisk. Du kan bruge også bruge de røde tomater.

 

Bagte tomater med quinoa
Bagte tomater med quinoa – farvestrålende 🙂

Opskrift på bagte tomater med quinoa.
Opskriften er på 5 tomater. Hvis du skal bruge det som tilbehør til et ret, skal du beregne ca. 2 tomater pr. person.

5 tomater
50 g. kogt sorte quinoaer.
En kvart squash. Skåret i små tern.
En halv rød peber. Skåret i små tern.
Et lille løg. Skåret i små tern.
Et fed hvidløg. Fint hakkede.
Lidt frisk basilikum.
1/2 bøffelmozzarella. Måske lidt mere.
Olivenolie til at stegningen.
Salt og peber.

Skær låget af tomaterne, og grav tomatfyldet ud med en ske.

Sigt tomatfyldet, så det kun er kødet, der er tilbage af tomaten.
Kom lidt olivenolie på panden, og svits squashen, løg, hvidløg, peberfrugten og kødet af tomaterne.
Tilsæt quinoaerne, og mozzarella og basilikum,og vend det hurtigt rundt. Mozzarellaen skal ikke smelte.
Kom fyldet i tomaterne.

Bag dem ved 200 grader i 20-30 min alt afhængig af størrelsen af tomaterne.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Bagte tomater med quinoa

  1. Hvor er de festlige og farverige; og når du har lavet dem, er jeg sikker på, det smager himmelsk. Uuuhhhmmm jeg glæder mig til at smage dem. Hvis jeg nu skal lave dem herhjemme til 25 – 30 mennesker, hvad vil du foreslå som kødtilbehør? Jeg laver også kartofler til. Kh Alice

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.