Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Endelig er det årstiden til simremad.
 Elsker det.
 


Opskrift på Boeuf Bourguignon
 Til 4-6 personer.
 
 Ca. 1 1/2 kg. okseklump/oksetykkam. Skæres i passende tern.
 150 gram røget bacon. Skæres i tern.
 250 gram. Champignon . Skæres i kvarte.
 2 fed hvidløg. Hakkes fint.
 1 lille løg hakkes fint.
 25-30 perleløg.
 500-750 ml god rødvin. Ca. 1 flaske. Nyd selv et glas, mens du står og laver mad.
 1/2 porrer.
 Lidt frisk timian.
 Lidt persille.
 2 laurbærblade.
 Ca 2-3 spsk. hvedemel.
 Salt og peber.
 Olivenolie. Til stegning.
 
 Brun baconen i en pande eller gryde.
 Drys mel på kødet samt salt og peber, og bland det godt.
 Brun kødet i en pande eller gryde af et par gange.
 Jeg bruner kødet på panden og kommer det derefter i en gryde.
 


Svits løg og hvidløg, og kom det i gryden til kødet.
 Tilsæt rødvinen og porre sat laurbærblade.
 Lave en lille pakke af timian og persille. Og kom det i gryden.
 


Lad set stå og simre med låg på i ca. 1 1/2- 2 timer, eller til det er mørt.
 Ca. 10 minutter før servering, brunes champignonerne og kommes i gryden.
 Perleløgne kommes også i nu.
 Husk at tage krydderurter, porrer samt laurbærbladene op inden servering.
 


Jeg serverede rodfrugt mos til. (Kartofler, knoldselleri og gulerødder)
 


Bon appetit.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.