Chokoladeboller

Chokoladeboller

Mine børn er vilde med chokoladeboller. Jeg fandt inspiration i bladet Boligliv til de her meget lækre chokoladeboller. Har dog lave lidt om på opskriften. ; )
Dejen laves dagen før og stilles i køleskabet til næste morgen, hvor de så bages.


Chokoladeboller.

6 dl koldt vand.
25 gram gær.
1 spsk sukker.
1 spsk salt.
2 spsk olivenolie.
200 gram grahamsmel.
200 gram durummel.
Ca. 400 gram lyst speltmel.
100 gram mørk chokolade.
100 gram hvid chokolade.
1 æg til pensling.

Jeg rører altid dejen i en røremaskine, hvilket betyder, at jeg bruger lidt mere mel, end hvis man rører den i hånden.
Røremaskinen lader jeg altid stå og røre dejen i ca. 15 minutter.

Rør gæren ud i vandet. tilsæt sukker og salt.
Hak chokoladen i passende stykker.
Tilsæt grahamsmelet og durummelet.
Tilsæt olivenolie og chokoladen.
Tilsæt speltmelet lidt ad gangen. Dejen skal ikke være en fast dej. den skal være klistret. Du skal ælte dejen godt igennem. Jo længere du ælter dejen, jo bedre bliver den.
Stil den i køleskabet tildækket med film til næste dag.

Tænd ovnen på 210 grader.
Kom en skål med kogende vand i bunden af ovnen.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Dejen skal ikke æltes igen.
Med hånden tager du en klump dej og ligger på bagepladen. De skal ikke formes.
Pensel bollerne med det sammen pisker æg.
Sæt pladen i ovnen. Efter 7 minutter skruer du ned på 200 grader, og de bager videre i ca. 13 minutter, til de er dejlig gyldne.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.