Chokoladekage med nougatknas

Chokoladekage med nougatknas

Lavede denne super lækre chokolade kage i weekenden.
Det gode ved kagen her er at kagen og nougatcremen laves dagen før. Så kagen lægges sammen på selve dagen, hvor den skal serveres.

 

Chokoladekage med nougatknas

Opskrift på chokoladekage med nougatknas:
Til ca. 10-12 personer.
Springform 26 cm.
En pakke Toffifee. 125 g.

Chokoladekage:
Bages dagen før.
250 g hvedemel.
300 g sukker.
6 spsk. kakao af god kvalitet.
1 tsk. bagepulver.
1 tsk. natron.
1 nip salt.
2 æg.
2 1/2 dl økologisk minimælk.
150 g økologisk smør.

Smelt smørret i en lille gryde, og pensel springformen med lidt af det smeltede smør.
Kom alle de andre ingredienserne i en stor skål, og hæld det smeltede smør i.
Rør massen sammen med en håndmikser, til massen er helt jævn.
Hæld massen i springformen, og bag den ved 170 i ca. 35 min.

Du kan tjekke om kagen er bagt færdig ved at stikke en træ tandstik eller synål ned i midten af kagen. Hvis der sidder noget dej på tandstikken, er den ikke færdig endnu. Så giv den et par minutter mere, inden du tjekker igen.
Stil kagen til afkøling.
Når kagen er afkølet, pakkes den ind i film til næste dag.

Nougat creme:
Laves dagen før.
700 g fløde.
200 g mørk chokolade. Hakkes fint.
200 g nougat. Hakkes groft.

Varm fløden i en lille gryde. Lige før den når kogepunktet, så kom den hakkede chokolade og nougat i en skål.

Hæld halvdelen af fløden over chokolade/ nougaten og rør godt rundt.
Tilsæt resten af fløden, og rør massen ensartet.
Stil den tildækkede masse i køleskabet til næste dag.

Nøddeknas:
Laves på dagen.
100 g sukker.
100 g hasselnødder.
Rist hasselnødderne på en pande, så skalden er let at gnide af.
Smelt sukkeret på en pande, når sukkeret er smeltet, kommes de afskallede hasselnødder på panden og vendes i det smeltede sukker.

Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
Når massen er stivnet og kold, hakkes det fint.

Halver chokoladekagen.
Lag den ene halvdel på et fad.
Pisk den kolde nougatmasse op med en håndmikser.
Smør lidt under halvdelen af nougatmassen på bunden.

Drys derefter en håndfuld hakkede nøddeknas på.
Læg den sidste bund ovenpå, og smør resten af nougatmassen på kagen.

Kom nøddeknas på siden af kagen, og drys resten på toppen.
Pynt kagen med hakkede Toffifee.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *