Chokoladekage

Chokoladekage

Min nye yndlingskage ❤️
Fra magasinet mad og venner marts 67. Dog med et lille tvist af mig.


Opskrift på chokoladekage:

Bund:
2 1/2 dl vand.
125 gram smør.
50 gram kakao.
300 gram mel.
1 tsk. bagepulver.
450 gram flormelis.
2 æg.
1 1/2 dl økologisk minimælk.
1 vaniljestang.
Lidt smør til springformene.

Kom vand, smør og kakao i en gryde, og varm det op, til smørret smelter.
Kom mel, bagepulver og flormelis i en skål.
Tilsæt æg, mælk og kornene fra vaniljestangen i mel blandingen, og pisk det godt sammen.
Tilsæt nu smørblandingen, og rør det hele godt sammen.
Hæld dejen over i to smurt springforme ca. 24 cm.
Bag kagerne ved 170 grader i ca. 40 minutter.

Creme:
200 gram marscarpone.
200 gram Philadelphia flødeost.
200 gram blødt smør.
250 gram flormelis.
100 gram kakao.
Et lille drys fint salt.

Pisk marscarpone, Philadelphia og smørret godt sammen, så der ikke er klumper af smør tilbage i massen.
Tilsæt flormelis, kakao og salt, og pisk det godt sammen.

Kom den ene afkølede bund på et fad, og kom cremen på.
Læg nr 2 bund oven på cremen, og smør den godt ud på siden.
Stil den i køleskabet, til du skal servere den.


Topping:
3-4 spsk. karamel. Se under hjemmelavede karamel.
4-5 spsk. pisket fløde.
Rør det godt sammen, og kom det på toppen af kagen inden servering.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.