Flettet brød

Flettet brød

Vi holdt vores årlige sommerfest i går på legepladsen med vores naboer. Det var super hyggeligt som sædvanligt. Temaet var tapas. Jeg stod for brød og kage.
Jeg bagte blandt andet et brød, som jeg flettede. Det blev super godt og meget flot at se på.


Flettet brød.

6 dl lunkent vand.
25 gram gær.
1 spsk. Salt.
2 spsk skyr.
2 håndfulde solsikkekerner.
200 gram durummel.
Ca. 450-500 gram hvedemel.
1 sammenpisket æg til pensling af brødet.
Sesamfrø til pynt af brødet.

Rør gæret ud i vandet.
Tilsæt salt, skyr, solsikkekerner og durummelet.
Tilsæt derefter lidt af gangen af hvedemelet til dejen bliver dejlig blank og smidig og slipper. Jo længer tid du ælter dejen, jo bedre bliver den.
Jeg bruger altid en røremaskine og bruger derfor også mere mel. Jeg ælter altid dejen i 12-15 min.
Lad dejen stå og hæve i 2-3 timer.
Rul dejen ud i en lang pølse.
Del den i tre striber. Du kan også nøjes med at dele den i to. Jeg synes bare det var sjovere at flette med tre.


Flet dejen.


Rul den flettet dejen. I en cirkel.
Pensel dejen med et sammenpisket æg. Og hæld sesamfrø over brødet.
Lad den efterhæve i 1 time
Bag ved 200 grader i 20-25 min.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *