Flødekarameller.

Flødekarameller.

Jeg elsker bare julen.
Især når det handler om at bage og lave julekonfekt.
Jeg lavede de her super lækre flødekarameller.
Flødekaramellerne er dejlig bløde og smager skønt.
De tager lidt lang tid at lave.
Ca. 1 1/2-2 timer skal det stå og småkoge.
Men de er hele ventetiden værd.


Opskrift på flødekarameller:

1/2 l piskefløde.
250 g. sukker.
125 g. brun farin.
100 g. glukosesirup.
60 g. smør.
Lidt smagsneutral olie.
Du skal bruge sukkertermometer.

Kom piskefløden, sukker, brun farin, glukosesirup og smør i en gryde.
Når det koger, skruer du ned for blusset, så det småkoger.
Rør i gryden med jævne mellemrum.

Karamellen er færdig, når den slipper grydens bund og er 124 grader varm.

Hæld karamellen op i form 10 x 30.
Eller den form du har, det behøves ikke nødvendigvis lige at være mine mål. Beklædt med bagepapir, som er penslet med en smagsneutral olie.

Lad den køle af, inden du kommer film om formen, og stil den i køleskabet til næste dag.
Skær karamellen ud i den størrelse, som passer dig.
Du kan enten skære dem alle ud i passende stykker og komme dem i en kagedåse eller lade karamellen ligge pakke ind i bagepapir, indtil du vil servere dem.


Du kan også pakke dem fint ind i cellofan og lægge på et fad.
Hvis du tror, de kan holde så lang tid. Det kan de ikke herhjemme.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Flødekarameller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.