Fragilite roulade med nougat fyld

Fragilite roulade med nougat fyld

Jeg har lige haft fødselsdag, og i den forbindelse lavede jeg denne lækre fragilite roulade.


Opskrift på fragilite roulade.
Til 8-10 personer.

Fragilite
200 g marcipan.
200 g æggehvider.
300 g sukker.
100 g hasselnøddeflager eller groft hakkede hasselnødder.

Fyld:
100 g nougat.
1/4 piskefløde.

Fyld: Varm fløden i en gryde, og kom nougaten i den varme fløde.
Tag gryden af varmen, og lad nougaten smelte i fløden. Rør godt rundt.
Sæt flødemassen i køleskabet. Du kan godt lave det dagen før.
Når den er blevet helt kold, pisker du fløden op til flødeskum.

Fragilite: Ælt marcipan med 50 g æggehvider. Kom æggehviderne i lidt ad gangen, til det bliver en ensartet masse.
Pisk 150 g æggehvider og 300 g sukker helt stift.
Vend de stive æggehvider i marcipanmassen.
Smør dejen ud på en bageplade belagt med bagepapir, ca. 33×40 cm.


Drys med hasselnøddeflager eller de groft hakkede hasselnødder oven på dejen.


Bag bunden ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Når bunden er afkølet, vendes den om på et nyt stykke bagepapir, så nødderne vender nedad.
Kom nu flødemassen på bunden og smør det godt ud.


Rul rouladen så stramt så muligt, brug bagepapiret til at rulle rouladen.


Lig rouladen på køl i en times tid, inden du skærer den ud i passende stykker.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.