Gullaschsuppe

Gullaschsuppe

Jeg fik lavet en dejlig gullaschsuppe. Den passer lige til snevejret.
 


Opskrift på gullaschsuppe:
 Til 4 personer.
 
 400-500 gram oksekød – eksempelvis en klump bov du skærer ud i tern.
 1 stort løg. Hakkes fint.
 1/4 knoldselleri. Hakkes i tern.
 2 fed hvidløg. Hakkes fint.
 3 store gulerødder. Hakkes i tern.
 1 rød peberfrugt. Hakkes i tern.
 2 laurbærblade.
 2 dåser flåede tomater.
 Ca. 2 dl kogende vand tilsat 1 oksebouillon.
 1 tsk. røget paprika.
 2 spsk. rosenpaprika.
 Salt og peber.
 Olivenolie til stegning.
 Kartofler: Du kan lave kartoffelmos til, eller du kan komme kartoflerne i suppen. Jeg har i denne her suppe brugt 5 kartofler, som jeg har skåret i tern.
 
 Dup øksekødet tørt med med et stykke køkkenrulle.
 Bland den røgede paprika samt rosenpaprika i en skål, og kom det ud over kødet. Rør det lidt rundt, så det bliver fordelt i alt kødet.
 Kom lidt olie i en gryde, svits løg og hvidløg. Tag det op på en tallerken og gem det til senere.
 Svits/brun kødet, lidt ad gangen. Tilsæt gulerødder, kartofler og knoldselleri samt løgene.
 Tilsæt de flåede tomater samt bouillonen og laurbærbladene.
 Lad det små simre i 1 1/2 time, eller til kødet er mørt.
 Kom peberfrugtstykkerne i suppen 5 -10 minutter før servering.
 Smag til med salt og peber.
 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.