Hindbær tiramisu

Hindbær tiramisu

Jeg lavede denne super lækre hindbær tiramisu til Antons 18 års fødselsdag.
Den var et hit.

Opskrift på hindbær tiramisu:
Et fad ca. 25×35
Hindbær tiramisu bliver bedst, hvis den står og trækker i køleskabet i 6-8 timer. Jeg plejer at lave den dagen før, jeg skal bruge den.

Hindbær sause.
400 g. frosne hindbær.
50 g. sukker.
4-5 spsk. sød marsala vin.
Kom de frosnehindbær i en gryde.
Tilsæt sukker, og lad det koge op.
Tag gryden af blusset når det har kogt op. Tilsæt marsalaen, og lad det køle af.

Creme:
4 pasteuriserede æggeblommer. (2 bægre)
3 pasteuriserede æggehvider. (2 bægre)
150 g. flormelis.
500 g. Mascarpone. (2 bægre)
1/2 vaniljestang.
2 dl. piskefløde.
2 pakker ladyfingers.
1 håndfuld usaltede pistacienødder. Hakkes grovt.
1-2 bakker friske hindbær til pynt.

Æggeblommer, flormelis og kornene af den 1/2 vaniljestang piskes lyst og luftigt.
I en anden skål piskes æggehviderene stive.
I en tredje piskes fløden til et let flødeskum.
Rør mascarponen ud i æggeblommemassen, så det er en ensartet masse.
Vend nu forsigtig de piskede æggehvider i æggemassen. Og derefter den piskede fløde.

Dyp ladyfingrene i hindbær saucen, en ad gangen.
Læg dem i fadet, så de dækker hele fadet.


Kom nu et lag creme oven på ladyfingerne.


Læg endnu et lag hindbær dyppede ladyfingers på cremen.


Slut af med resten af cremen.
Pynt kagen med friske hindbær og de hakkede pistacienødder.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hindbær tiramisu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.