Hjemmelavet tomatsovs

Hjemmelavet tomatsovs

Så er mine tomater endelig blevet røde. Nogle af dem vil jeg bruge til at lave en dejlig tomatsovs af. Sidste år fik vi rigtig mange tomater, og vi kunne ikke nå at få spist dem alle. Så var det, at jeg begyndte at lave tomatsovs. Jeg har haft god erfaring med at fryse det ned i potioner.


Tomatsovs.

12 tomater.
1 stort løg.
2 fed hvidløg.
4 spsk. Balsamiko eddike.
2 spsk. Rødvin. Kan undlades.
Olivenolie.
En lille håndfuld blandet frisk hakket oregano, timian og basilikum.
Salt og peber.

Skyl tomaterne og lav et kryds i modsat ende end stilken.


Fyld en gryde med vand. Når det koger slukker du.
Kom tomaterne i gryden, og lad det stå et til to minutter. Indtil tomaten begynder at skalle.
Hæld vandet fra og pil tomaterne.


Hak løg og hvidløg.
Kom dem i en gryde med lidt olivenolie i.
Hak tomaterne i passende stykker, og kom dem i gryden.
Lad det simre i 4-5 minutter.
Tilsæt balsamikoen og rødvinen og krydderurterne.
Lad det simre yderligere i 15 minutter.
Smag til med salt og peber.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Hjemmelavet tomatsovs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.