Hjemmerørt mayonnaise med basilikum

Hjemmerørt mayonnaise med basilikum

Jeg var på cafe med min datter Frida her den anden dag.
 Frida var sulten, og bestilte pomfritter med basilikummayonnaise. Det smagte vildt godt.
 Jeg har forsøgt med min egen basilikummayonnaise. Og jeg må sige, den smager fantastisk.
 
 


Opskrift på hjemmerørt mayonnaise med basilikum.
 1 glas.
 
 2 pasteuriserede æggeblommer.
 1 tsk. dijonsennep.
 2 dl. økologisk rapsolie.
 Salt og peber.
 Saft af 1/2 citron.
 1 fed hvidløg.
 En stor håndfuld basilikum.
 
 Kom æggeblommerne i en lille skål.
 Tilsæt dijonsennep, salt og peber, og pisk det sammen
 Tilsæt olien i en tynd stråle. Pisk indtil, at alt olien er blevet optaget i massen.
 Massen får en cremet konsistens.


Kom nu hvidløgene i massen. Hvidløgene skal presses i en hvidløgspresser.
 Kom saften af den halve citron i massen.
 Kom basilikumbladene i en morter, og og mos det godt.
 


Kom saften og de mosede blade i massen, og rør godt rundt.
 Smag til med eventuelt mere citron eller salt.
 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hjemmerørt mayonnaise med basilikum

    1. Hej Anja. Nej jeg bruger stavblenderen, hvor jeg sætter et piskeris til. Jeg ved ikke om du har sådan en. Du kan også godt piske det i hånden, men det tager lidt længere tid. Du kan eventuelt variere smagen med estragon eller timian . God fornøjelse .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.