Jordbærtærte med marscarponecrem og basilikum

Jordbærtærte med marscarponecrem og basilikum

Det et jo jordbær sæson, og det skal jo udnyttes. Jeg elsker jordbærtærte, og forbinder det med sol og sommer. Af en eller anden grund, har jeg aldrig selv lavet det før nu. Den her tærte er måske lidt utraditionel, men super lækker Jeg har prøvet med forskellige kagecremer, og vores favorit er den her med marscarponecrem. Den er forholdsvis let og lave, og tærten kan bages dagen før. Tærtebunden smager en smule af karamel, hvilket jeg er helt vild med. Alle ingredienser jeg bruger er økologiske med undtagelse af marcipanen.

Opskrift på jordbærtærte med marscarponecreme og basilikum.
Et tærtefad.

Mørdej:
150 g. hvedemel.
100 g. smør. Smørret må godt have stået ude en times tid, så det er lidt blødt, men ikke for meget, så det smelter.
50 g. sukket.
1/2 æg.
Rør ingredienserne godt sammen, så det bliver en rund klump, og stil dejen i køleskabet en times tid.
Imens laver du marcipanmassen.

Marcipan fyld:
100 g. marcipan. Rives på et mandolinjern.
100 g. blødt smør.
100 g. sukker.
1/2 æg.
Rør ingredienserne godt sammen med en gaffel.

Smør tærtefadet med lidt smør.
Rul tærtedejen ud i lidt mel drysset på bordet, eller tryk dejen ud med fingerne i tærtedej. Det plejer jeg at gøre.
Det kan godt være, du ikke skal bruge al dejen – alt afhængig af størrelsen af tærtefadet.

Kom derefter marcipanmassen oven på dejen, og fordel massen på hele tærten.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.

Hak ca. 100. gram mørk chokolade godt, og kom det på den varme tærte.
Når chokoladen smelter, kan du smøre den ud med en kniv eller pensel på hele bunden.
Du kan også smelte chokoladen over et vandbad og bruge det i stedet.

Marscarponecreme:
250 g. marscarpone. Et bæger.
4 pastauserede æggeblommer. 2 bægere.
1 1/2 dl. piskefløde.
1 vaniljestang.
3-4 spsk. flormelis.

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en kniv.
Kom æggeblommerne, kornene fra vaniljestangen samt flormelissen i en skå, og pisk det godt sammen, så det bliver lyst og luftigt.
Vend forsigtig marscarpone i æggemassen.
Pisk fløden stiv, og vend den forsigtig i massen.

Stil eventuelt massen i køleskabet, indtil du skal bruge tærten.
Kom massen oven på tærten.

Skyld jordbærrene og halver dem.
Kom jordbærrene på tærten, og drys lidt frisk hakkede basilikum over tærten.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *