Rabarberchutney med chili, sort peber og vanilje

Rabarberchutney med chili, sort peber og vanilje

Endnu en fantastisk opskrift fra mad og venner nr. 97.
Chutneyen går super godt til ost, fed fisk og kød.
Der bliver ca. En liter. Synes du, det bliver for meget kan du altid halvere ingredienserne.

Du skal bruge:
1 1/2 kilo rabarber
700-800 gram rørsukker
2 dl æblecidereddike
2 vaniljestænger
2-3 flækkede, udkernede røde chilier
1 spsk sorte peberkorn
1 ubehandlet citron, tyndt skåret skal af.
Atamon, til skylning af glas.

Snit rabarberne fint og kom dem i en gryde med sukke og eddike.
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Put både vaniljekorn og – stænger, chili, peberkorn og citronskal i gryden.
Bring ingredienserne langsomt i kog, og lad dem simre ved svag varme i 20 til 30 minutter. Hæld chutneyen på skoldede glas og skyllet med atamon, og luk det til med det sammen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.