Rugboller med chokolade

Rugboller med chokolade

De lækreste boller smager ligesom slik.

Rugboller med chokolade.

Fordej:
15 gram gær
4 dl koldt vand
225 gram hvedemel
225 gram rugmel

Ælt det godt sammen i en skål og put film over.
Lad det stå natten over.

Sæt 150 gram knækkede rugkerner i blød med 5 dl kogende vand.
Lad det stå i 2-3 timer.

Når rugkernerne har stået længe nok i blød, tilsætter du fordejen samt :
100 gram hørfrø
100 gram solsikkekerner
1 spsk lys eller mørk sirup
3 spsk kakaopulver
1 spsk salt
Ca. 200 gram hvedemel
200 gram mørk chokolade
Ca. 200 gram groft hakkede hasselnødder til at putte på toppen af bollerne.

Ælt det hele godt sammen i en skål. Dejen er lidt klistret. Så jeg bruger en ske til at tage dejen ned på bagepladen med. Put godt med hasselnødder på toppen af bollerne.


Tænd ovnen på 250 grader
Set en stor skål med kogende vand i bunden af ovnen og sæt bollerne i midten af ovnen. Skru ned på 200 grader, og lad dem bage i 40- 45 minutter.
De er velegnede til frysning.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.