Salat med bagt butternut

Salat med bagt butternut

Jeg lavede denne lækre salat her i weekenden. Jeg er blevet ret vild med butternut.
Her har jeg bagt den.

Opskrift på salat med butternut.

1 butternut.
En pose spinat.
3-4 springløg.
En håndfuld græskar kerner.
Lidt friske timian kviste.
Olivenolie.
Salt
Dressing:
3 spsk. sherryeddike.
3 spsk. olivenolie
Salt og peber.

Halver butternutten, og tag kernerne ud med en ske.
Kernerne smides ud.
Skær skallen af, og skær butternutten ud i passende stykker.
Kom stykkerne i et smurt fad, læg timian kvistene på, og og drys med salt.

Stil fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 30-40 minutter, til de er møre.
Husk at røre lidt rundt i butternutten et par gange.

Lad det afkøle.
Skyl spinatbladene og skær de grove stilke af.
Hak springløgene.
Rist græskarkernerne på en pande i lidt olivenolie. Lad dem afkøle.
Anret på et fad spinatbladene.
Drys springløg, græskarkerner samt de bagte butternut stykker over spinatbladene.
Rør sherryeddike og olivenolie samme i en lille skål tilsæt lidt salt og peber.
Hæld dressingen over salaten, lige inden du serverer den.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.