Brombærsyltetøj med et strejf af lakridssmag
Jeg fik så mange brombær af min mor. Hun har så mange brombær i sin have. Vi kunne ikke nå, at få spist dem alle, så jeg har frosset en del ned. Jeg kunne dog ikke få mig selv til at fryse dem alle ned, så af resten lavede jeg syltetøj. Vi spiser ikke særligt meget syltetøj til dagligt, men det smager jo godt til ost og brød.Og så kan jeg jo bruge det, når jeg laver kager ; )
Brombærsyltetøj med et strejf af lakridssmag.
Til to små glas eller et stort.
500 gram brombær.
250-300 gram sukker.
Saft af 1/2 citron.
Vaniljekorn af 1 vaniljestang.
2 tsk. geleringspulver. Kan undlades.
3 tsk. lakridsrodspulver.
Lidt atamon, som du skyller glassene med.
Skyl brombærrene godt.
Kom dem i en gryde, pres saften af 1/2 citron over brombærrene.
Varm gryden op ved svag varme.
Kom sukker og vanijlekorne i gryden samt den tomme vaniljestang.
Lad det småkoge i 10 minutters tid.
Tilsæt geleringspulver og lad det koge et par minutter.
Tilsæt derefter lakridsrodspulver og lad det småkoge yderlig et par minutter, inden du tager gryden af.
Hæld nu syltetøjet på kogt glas som er skyllet i lidt atamon.
Kom låget på og stil det i køleskabet.