Kirsebæris med hvid chokolade.

Kirsebæris med hvid chokolade.

Jeg var så heldig at få lov til at plukke en masse af Jesper og Antias kirsebær  i deres have her i weekenden.

Det blev både til en stor portion kirsebæris og en portion syltede kirsebær.

De syltede kirsebær har jeg ikke smagt endnu, så dem kan jeg ikke skrive om.

Men kirsebærisen kan klart anbefales, den holdte ikke længe.

Opskrift på kirsebæris med hvid chokolade:

  • 500 g. kirsebær uden sten.
  • ½ dl. vand.
  • 1½ dl. rørsukker.
  • 5 dl fløde.
  • 2½ dl. mælk.
  • 1 vaniljestang.
  • 2 stjerneanis.
  • 100 g hvid chokolade.

Tag stenene ud af kirsebærene, og kom dem i en gryde sammen med vand og rørsukker samt kornene af vaniljestangen og de 2 anis.

Varm det op til kogepunktet, og lad det simre 10-15 minutter. Til kirsebærene er møre.

Lad dem køle af.

Tag vaniljestangen og de 2 anis op.

Tag 3 spsk. kirsebær op og læg på en tallerken. Skal bruges senere.

Blend  let den afkølede kirsebær  i gryden.

Pisk fløden let pisket.

Bland pureen og mælken sammen.

Vend blandingen let sammen med den pisket fløde.

Kom blandingen i en ismaskinen.

Har du ikke en ismaskine, så kom isen i en plastikskål og kom den i fryseren, rør med jævne mellemrum i isen.

Smelt chokoladen over et vandbad, og kom chokoladen i ismaskinen i en tynd stråle, når isen er næsten færdig.

Har du ikke en ismaskine, så hak chokoladen fint, og rør den i isen , når den begynder at sætte sig.

Hak de 3 spsk. kirsebær groft, og kom dem i isen, når den næsten er færdig.

Lad isen fryse færdig.

Server gerne isen i vafler.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.