Focaccia med mandler og basilikumolie
Min datters venindes mor, Helle, fortalte mig sidst, vi var sammen om et super lækkert focaccia brød, hun havde bagt. Hun kunne desværre ikke huske, hvor hun havde opskriften fra. Her er så min version af brødet.
Focaccia med mandler og basilikumolie
25 gram gær
4 dl lunkent vand
1 spsk salt
2 spsk olivenolie
1 tsk honning eller sirup
150 gram durummel
300 gram økologisk hvedemel, malet på stenkværn (Meyer)
300-350 økologisk hvedemel
En håndfuld smuttede mandler
En håndfuld basilikum
1/2 dl olivenolie
Maldon salt
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, derefter olie og honning, og rør det godt sammen. Tilsæt durummelet og det andet mel gradvist, og ælt, til den bliver elastisk.
Lad den hæve i en times tid.
I mens hakker du basilikumbladene fint og hælder olien over, så det kan stå og trække smag.
Forvarm ovnen på 200 grader.
Ælt dejen igen, og træk i dejen, så den bliver flad.
Læg dejen på en bageplade belagt med bagepapir.
Stik fordybninger med fingerne.
Lad den efterhæve i 30 – 40 minutter.
Hæld lidt olie over dejen.
Drys de smuttede mandler og salt over brødet.
Sæt det i ovnen i ca. 30 til 35 min., til det er dejligt gyldent og lyder hult, når man banker på undersiden af det.
Hæld nu basilikumolien over brødet, mens det stadig er lunt.
One thought on “Focaccia med mandler og basilikumolie”