Hvid gløgg
Jeg elsker julen, og alt hvad der hører julen til; bagning, lave konfekt og varme drikke.
Jeg kan godt mærke, at jeg savner min datter, Frida, i år.
Hun er på efterskole.
Det plejer ofte at være hende og mig, der synes, det er sjovest at laver juleting, så det må jeg klare alene i år.
Måske kan jeg overtale min søn til at trille pebernødder.
Det plejer at være hans job, men han synes nu, det er sjovere at spise dem. Min mand syntes helt klart også, at det er sjovest at spise og drikke de hjemmelavede lækkerier.
Jeg vil lige dele en skøn opskrift med jer på hvid gløgg, hvis I skulle have lyst til at prøve en lidt anderledes gløgg.
Den smager skønt.
Desværre glemte jeg at tage et billede af gløggen i gryden, så I kunne se alle de lækre krydderrier, der var i gryden.
Opskrift på hvid gløgg:
Ca. 6-8 personer.
4 dl. hyldeblomst.
75 g. rørsukker.
4 cm. økologisk ingefær.
10 hvide peberkorn.
1 vaniljestang.
3 kanelstænger.
6 kardemomme kapsler.
2 anis.
4 dl hvid Rom.
2 flasker tør hvidvin.
Hæld saft og sukker i en gryde sammen med alle krydderierne, og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt vin og rom, og lad det varme langsomt op.
Det må ikke koge.
Hæld den varme gløgg op i glas og server straks.