Samosa
Igennem FOF underviser jeg på et et mandehold i madlavning. Det ser super hyggeligt og meget inspirerende at skulle finde på spændene opskrifter til dem. I den forbindelse var et af temaerne Indisk inspireret mad.
Jeg lavede de her super lækre samosa’er.
Det er ret enkelt og let at lave.
De er et stort hit i min egen familie, og ungerne elsker at få resterne med i madpakken.
Opskrift på Samosa
6 styks.
4 mellemstore kartofler.
45 gram frosne ærter. Optøet.
1 1/2 springløg. Hakkes fint
1/2-1 rød chili. Hakkes fint.
1 tsk. Masala.
1/2 tsk. paprika.
1 tsk. salt.
Godt med sort peber.
1 pakke filodej.
1 æg. Piskes sammen.
Solsikkeolie.
Kog kartoflerne.
Mos kartoflerne groft.
Tilsæt ærter, springløg, chili, masala, paprika,salt og peber, og rør det godt rundt.
Rul filodejen ud, og klip dejen ud i 6 aflange stykker.
Kom fyld på filodejen, og begynd at folde dejen trekantet.
Forsat med at folde dejen, så den er trekantet.
Når du når enden, smører du endestukket med æg, og lukker samosa’en.
Kom ca. 1/2 L solsikkeolie i en gryde, og varm gryden op.
Kog samosa’erne et par minutter.
Læg dem på et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe af.