Æblekage
Vores æbletræ boomer med de lækreste æbler lige nu, så der bliver bagt på livet løs.
Der findes ikke noget bedre end en godt lun æblekage. Og den her tager ikke meget mere en 15 minutter at slå sammen og derefter en ½ time i ovnen. Den er super let at lave, og smager helt fantastisk.
Opskrift på æblekage:
100 g. smør. Smelt smørret i en lille kasserolle.
1 mellemstort æble. Skal rives på et rivejern.
200 g. rørsukker.
185 g. hvedemel.
1 tsk. bagepulver.
1 spsk. vaniljesukker.
2 æg.
50 g. hasselnødder. Hakkes groft.
En springform, ø 24 cm en 26 cm kan også bruges.
Lidt smør og sukker til formen.
Topping:
2 store æbler.
1-1½ spsk. kanel.
2-2½ spsk. rørsukker.
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smørret, og lad det køle af, imens du pisker æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
Tilsæt det smeltet smør lidt ad gangen i æggemassen, mens du rører rundt i det.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i æggemassen, og rør det rundet.
Tilsæt de groft hakkede hasselnødder og det revne æble, og rør det hele godt rundt.
Smør springformen med lidt smør, og drys lidt sukker i springformen.
Topping:
Skær æblerne i tynde både. Husk at skære kærnehuset fra.
Fordel æblestykkerne i et tæt mønster oven på dejen.
Bland kanel og sukker, og drys det over kagen i et jævnt lag.
Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 30-35 minutter. Du kan eventuelt tjekke, om kagen er gennembagt ved at stikke en knivspids i kagen, og er der ikke noget dej, der hænger på kniven, er den færdig.
Server gerne kagen, mens den endnu er lidt lun. Gerne med let pisket flødeskum eller en god vaniljeis.