Brændte mandler
Julen er fyldt med traditioner.
Hos os er en af traditionerne at lave brændte mandler.
De smager fantastisk.
Der er ligesom to genrer/former for brændte mandler.
Den ene genre er, at mandlerne dækkes af karamel, og den anden genre er stadiet inden karamel, hvor sukkeret er mat og lavaagtigt.
Forskellen er egentlig bare, hvornår man stopper processen.
Jeg kan personligt bedst lide den lavaagtige.
Men fortæl mig gerne, hvilken genre der er din favorit.
Opskrift på brændte mandler:
4 dl. vand.
4 dl. mandler.
4 dl. sukker.
En knivspids salt.
En knivspids kanel eller kardemomme. Kan undlades. Jeg kan godt lide dem med kanel.
Kom det hele i en tykbundet gryde.
Lad det koge under sporadisk omrøring. Ca. 40-45 minutter.
Når det begynder at tykne, skal du røre hele tiden.
Først bliver sukkeret meget tørt.
Her skal du virkelig røre til.
Så bliver det lyserødbrunt lavaagtigt. Og hænger godt fast på mandlerne.
Hæld dem da ad på et stykke bagepapir.
Skil mandlerne fra hinanden med to gafler. Det skal gå ret hurtigt, inden mandlerne klistrer helt sammen.
Lad dem afkøle, og kom dem i en dåse.
Der kan de holde sig sprøde i et par uger.
Så længe har mine nu aldrig fået lov til at stå.