Fragilite roulade med nougat fyld
Jeg har lige haft fødselsdag, og i den forbindelse lavede jeg denne lækre fragilite roulade.
Opskrift på fragilite roulade.
Til 8-10 personer.
Fragilite
200 g marcipan.
200 g æggehvider.
300 g sukker.
100 g hasselnøddeflager eller groft hakkede hasselnødder.
Fyld:
100 g nougat.
1/4 piskefløde.
Fyld: Varm fløden i en gryde, og kom nougaten i den varme fløde.
Tag gryden af varmen, og lad nougaten smelte i fløden. Rør godt rundt.
Sæt flødemassen i køleskabet. Du kan godt lave det dagen før.
Når den er blevet helt kold, pisker du fløden op til flødeskum.
Fragilite: Ælt marcipan med 50 g æggehvider. Kom æggehviderne i lidt ad gangen, til det bliver en ensartet masse.
Pisk 150 g æggehvider og 300 g sukker helt stift.
Vend de stive æggehvider i marcipanmassen.
Smør dejen ud på en bageplade belagt med bagepapir, ca. 33×40 cm.
Drys med hasselnøddeflager eller de groft hakkede hasselnødder oven på dejen.
Bag bunden ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Når bunden er afkølet, vendes den om på et nyt stykke bagepapir, så nødderne vender nedad.
Kom nu flødemassen på bunden og smør det godt ud.
Rul rouladen så stramt så muligt, brug bagepapiret til at rulle rouladen.
Lig rouladen på køl i en times tid, inden du skærer den ud i passende stykker.
9 thoughts on “Fragilite roulade med nougat fyld”
Kan rokaden fryses?
Venlig hilsen lone
Hej Lone. Jeg har aldrig selv frosset den, måske bliver massen lidt grynet ved frysning. Du må gerne skrive tilbage hvordan det gik, hvis du prøver at fryse den.
Mvh
Britt
Hej
Den kan godt fryses har selv gjorde det ☺️
Lyder godt Karin. Godt nytår. Vh Britt
Piskefløden er det i dl eller hvor stor er fløden?
Og hvor mange æg skal der ca til?
Hej Charlotte. Ja 1/4 er lille karton fløde. Du kan også hælde det op i et dl mål. 200 g æggehvidere. Jeg bruger pasteuriseret æggehvider, så jeg ved ikke hvor mange æg det er desværre. Go fornøjelse . Bh Britt
Har læst at 1 æggehvide svarer til 30 gram.
Vh Ulla
Hej Ulla. Ja det skal nok passe. Jeg bruger altid de små bægere.
Vh
Britt Steinov