Chokoladekage uden mel

Chokoladekage uden mel

Jeg fandt denne lækre chokoladekage opskrift i Boligliv nr. 3. 2014. Jeg tilførte opskriften kornene fra halv vaniljestang.
Server eventuelt lidt vanilje is til.


Opskrift på chokoladekage uden mel.
Til 6-8 personer.

200 g mørk chokolade.
140 g smør.
1 stor spsk. neskaffe.
3 æg.
200 g sukker.
1/2 vanilje stang.
50 g mandelflager eller hakkede mandler.

Smelt smør og chokoladen i en skål over et vandbad.
Tilsæt neskaffe og rør til den er opløst.
Pisk æg, sukker og kornene fra vaniljestangen, til det er lyst og skummende.
Vend chokolademassen med æggemassen.
Kom massen i en springform ca. 22 diameter, smurt med smør.
Drys med mandelflager eller de hakkede mandler oven på massen.


Dæk kagen/ formen med stanniol.


Bag kagen i ca. en time ved 170 grader.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.