Hvid chokolademousse og jordbær
Dejlig, lækker sommerdessert.
Jeg har for mange år siden fundet opskriften i et Spis Bedre, jeg ved ikke om det er den oprindelige opskrift eller om jeg har lavet om på den i tidernes morgen ; )
Hvid chokolademousse og jordbær.
Til 4 personer.
6 ladyfingers
1 dl fortyndet hyldeblomst saft
2 spsk citronsaft
Jordbær.
Læg 1 1/2 ladyfingers i 4 glas.
Bland den fortyndede hyldeblomst saft med citron, og dryp ladyfingerne i saften, og læg dem i glassene.
Chokolademoussen.
2 dl piskefløde
200 gram hvid chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
Evt. rød frugtfarve
Friske Jordbær
Citronmelisse til pynt.
Pisk fløde til skum tilsæt eventuelt lidt rød frugtfarve.
Smelt den hvide chokolade i et vandbad.
Hæld de 2 pasteuriserede æggeblommer i en skål. Når chokoladen er smeltet hælder du chokoladen ned i skålen til æggene og rører godt rundt.
Tilsæt den piskede fløde lidt af gangen, til det bliver en blank masse.
Fordel moussen i glassene.
Skær jordbærrene i tynde skiver, og fordel dem over moussen. Pynt med et par blade citronmelisse.
Stil dem i køleskabet 2-3 timer.