Naanbrød

Naanbrød

Vi fik rigtig vinter mad i dag, Chili con Carne med naanbrød til. Muns.


Naanbrød.
6-7 brød.

3 dl vand.
25 gram gær.
1 tsk. salt.
1 tsk. sukker.
75 gram smeltet smør.
4 spsk. skyr. Hvis du ikke har skyr, kan du bruge yoghurt eller cremefraiche istedet.
600- 700 gram økologisk hvedemel.
Til pensling af brødene.
3 fed hvidløg.
Lidt hakket bredbladet persille.
6 -8 spsk. olivenolie.
Salt.

Kom vand og gær i en røreskål. Jeg bruger altid en røremaskine. Men du kan også bare ælte dejen, hvis du ikke har en røremaskine. Husk at ælte den godt.
Tilsæt salt, sukker, smør og skyr.
Tilsæt melet lidt ad gangen, til det bliver en fast glat dej.
Dæk dejen til, og stil den et lunt sted i ca. en time. Til dobbelt størrelse.
Del dejen i 6 eller 7 stykker.


Rul dejen ud.


Pres hvidløgene i en skål. Tilsæt lidt hakket bredbladet persille samt olien.
Pensel brødene med olien.


Brødene kommes i en forvarmet ovn på 250 grader i små 10 minutter.
Hvis du har en bagesten, kan du med fordel bruge den.
Når brødet er færdigbagt, kan du pensle brødet igen med olien og drys evt. lidt salt over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.