Pulled pork og slaw
Min dejlige mand havde fødselsdag i weekenden. Så vi havde inviteret familien til frokost. Menuen stod på American pulled pork med slaw salat . Jeg fandt opskriften i Mad & venner nr. 97/2013. Fantastisk inspirerede blad.
Pulled pork. Ca. 8 personer.
Ca. 1 kg nakkefilet
Prik kødet med en gaffel og gnid en blanding af:
4 tsk paprika
1 spsk farin
2 stk stødt spidskommen
1 tsk cayennepeber
2 stk flagesalt
4 fed presset hvidløg.
Ind i kødet.
Læg det i en pose, og lad det hvile i køleskabet natten over.
Læg kødet i en smurt bradepande, og sæt det i ovnen ved 100 grader i 13-15 timer.
Når kødet er færdigt, trækker du kødet fra hinanden med to gafler.
Barbecuesauce:
1/4 liter æblecidereddike
1 dl ketchup
2 spsk brun sukker.
1 spsk worcestersauce
1 tsk tabasco
1/2 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Put alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 3 min. under omrøring og lad det køle af.
Pensl kødet et par gange med saucen de sidste timer af stegetiden og gem resten til servering.
Jeg lavede dobbelt portion, og der blev ikke meget tilbage.
Den er virkelig god og kan bruges til mange andre ting.
Slaw
1/2 knoldselleri
3 gulerødder
1/2 snittet spidskål. Hvidkål kan også bruges
2 æbler
Skræl knoldsellerien og gulerødderne og riv dem på et mandolinjern. Snit spidskålen fint og skær æblerne i smalle både og dernæst i stave.
Vend grønsagerne i en dressing bestående af:
1 dl cremefraiche
2 tsk ahornsirup
1 tsk dijonsennerp
1/2 dl friskpresset citronsaft
Smag til med salt og peber.