Rødkålssalat med bagte rødløg
Super skøn salat. Desværre er billedet af salaten ikke særligt godt, men smagen er helt fantastisk.
Opskrift på rødkålssalat med bagte rødløg:
1/2 rødkål. Snittes fint.
2-3 rødløg. Skæres i kvarte, behold skralden på.
2 tsk. timian eller en kvist timian.
Olivenolie.
2 blodappelsiner eller appelsiner.
Ca. 200 – 250 g quinoa. Jeg brugt de almindelige lyse quinoaer. De sorte og røde quinoaer kan også bruges.
100 g. fetaost. Smuldres
Hasselnødder. Ristes på en pande, og derefter hakkes groft.
Dressing:
1 1/2 spsk. olivenolie.
1 1/2 spsk. honning.
1 spsk. citronsaft.
1 tsk. revet citronskal.
1/2 fed hvidløg. Presses i en hvidløgspresser.
Rør alle ingredienser sammen i en lille skål.
Kog quinoaerne efter anvisningen på posen. Stil dem derefter til afkøling.
De skal være helt kolde, når du bruger dem i salaten.
Kom de kvarte løg i et ildfast fad, tilsæt timian og olivenolie og vend dem godt rundt i olien.
Bag løgnene ved 135 grader i 45-60 min.
Pil skallen af løgne. Og afkøl dem. Del løgnene fra hinanden.
Skær skralden af appelsinerne og fileter appelsinerne i fine stykker.
Kom den fint snittede rødkål på et fad.
Tilsæt quinoa, de fileterede appelsinstykkerne samt løg stykkerne i salaten.
Pynt til sidst med feta og de hakkede hasselnødder.
Hæld dressing over lige inden servering.