Pebernødder
Jeg plejer ikke at bage så meget til jul, men pebernødder bager vi et par gange, det er er ligesom blevet vores juletradition. Selv om mine børn i dag er 15 og 19 år, skal der selvfølgelig bages pebernødder.
Krusene er fra Gitte H Keramik.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/12/95097D41-4469-494D-BF21-11020E41AF1Diphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Opskrift på pebernødder:
275 g hvedemel.
110 g smør. Koldt smør
150 g sukker.
1 æg.
2 spsk. lys sirup.
1/4 tsk. stødt hjortetaksalt. Hjortetaksalt pakken skal helst være ny, da den ellers mister smag.
1 tsk. kanel.
1/2 tsk. stødt nellike.
1/2 tsk. kardemomme.
1 knsp peber.
Kom melet i en skål, og smuldr det kolde smør i melet.
Kom de andre ingredienser i, og ælt dejen godt.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/12/431518F2-6ED5-433B-B914-148C50965F92iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Del dejen i nogle mindre portioner.
Kom lidt mel på bordet, og rul dejen i nogle lange pølser. Ca. 1,5 cm tykke.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/12/D4BB4E3F-B143-4FFA-A88D-69BC09B6D3A6iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Læg pølserne på et skærebræt dækket med film, og kom dem i køleskabet, for så bliver de lettere at skære.
Lad pølserne hvile et par timer i køleskabet.
Skær pølserne i ca. 1 cm tykke skiver.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/12/0E2E5EC8-5542-442D-B5C0-08F8FA333889iphone_photo.jpg?resize=640%2C640)
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den ved 200 grader i 7-8 minutter.
Lad den afkøle på en rist.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2015/12/0BAB00A3-6CD9-47D3-96DC-1FE0D835A90Fiphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
2 thoughts on “Pebernødder”
Jeg glæder mig til at smage pebernødderne i morgen. Kh Farmor. ??❤️
Håber at der er flere tilbage når du kommer, vi har mus så de forsvinder meget hurtigt ?. Kh Britt