Pebernødder

Pebernødder

Jeg plejer ikke at bage så meget til jul, men pebernødder bager vi et par gange, det er er ligesom blevet vores juletradition. Selv om mine børn i dag er 15 og 19 år, skal der selvfølgelig bages pebernødder.
Krusene er fra Gitte H Keramik.

Opskrift på pebernødder:

275 g hvedemel.
110 g smør. Koldt smør
150 g sukker.
1 æg.
2 spsk. lys sirup.
1/4 tsk. stødt hjortetaksalt. Hjortetaksalt pakken skal helst være ny, da den ellers mister smag.
1 tsk. kanel.
1/2 tsk. stødt nellike.
1/2 tsk. kardemomme.
1 knsp peber.

Kom melet i en skål, og smuldr det kolde smør i melet.
Kom de andre ingredienser i, og ælt dejen godt.

Del dejen i nogle mindre portioner.
Kom lidt mel på bordet, og rul dejen i nogle lange pølser. Ca. 1,5 cm tykke.

Læg pølserne på et skærebræt dækket med film, og kom dem i køleskabet, for så bliver de lettere at skære.
Lad pølserne hvile et par timer i køleskabet.
Skær pølserne i ca. 1 cm tykke skiver.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den ved 200 grader i 7-8 minutter.

Lad den afkøle på en rist.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Pebernødder

Skriv et svar til Britt Steinov Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.