Knækbrød med cheddarost
Der er ikke noget bedre end hjemmelavet knækbrød, og jeg laver det rigtig tit.
Min veninde Camilla, som også er blogger på kagefeerne, forslog, at jeg prøvede at putte ost i, hvilket jeg helt klart kan anbefale.
Knækbrød er ret let at lave, og det tager ikke særlig lang tid.
Opskrift på knækbrød med cheddarost.
Der bliver dej til to plader knækbrød.
1 dl. havregryn
1,5 dl. solsikkekerner
1,5 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
3 dl. ølandshvedemel eller den mel, du kan lide at bruge.
1 dl. solsikkeolie eller rapsolie
2 dl. cheddarost kan undlades
2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 dl. vand.
Kom alle ingredienserne i en skål, og rør godt sammen.
Fordel dejen på to stykker bagepapir.
Kom et nyt stykke bagepapir oven på dejen, og rul så dejen ud, til den er ensartet og tynd.
Skær med en kniv eller pizzakniv i den rå dej den størrelse portioner, knækbrødet skal have.
Bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
Kom dem på en rist, og lad dem afkøle, inden du brækker dem i stykker.
Opbevares bedst i en kagedåse.