Fragilite med hvid chokoladecreme

Fragilite med hvid chokoladecreme

Vi holdte i fredags Antons 16 års fødselsdag, samt fejrede, at han skulle på efterskole.
Jeg havde til dessert lavet en fragilite med hvid chokoladecreme. Den var et stort hit.


Fragilite med hvid chokolade. Til 20 personer.

Bunde.
12 æggehvider
600 gram sukker.
400 gram hasselnødder. Blendes.

Æggehviderne piskes stive med sukkeret, hæld sukkeret i lidt af gangen.
Vend forsigtig de blendede hasselnødder i æggemassen.
Fordel massen ligeligt på tre bageplader beklædt med bagepapir.
Smør massen ud, så den bliver jævnligt fordelt som en firkant eller cirkel. Hvad du nu har fade, der passer til.
Bag bundene ved 175 grader i ca. 15-25 min. til de bliver lysebrune.
Lad dem køle af på en bagerist. Hvis bagepapiret er svært at få af, så fugt det med lidt vand på bagsiden og løsn forsigtigt.


Hvid chokoladecreme.

1 liter piskefløde.
600 gram hvid chokolade. Hak chokoladen fint.
Bring fløden i kog, og hæld den i en stor skål.
Køl den ned, til den er lidt varmere end en finger. Hæld chokoladen i lidt af gangen og pisk/rør, så chokoladen smelter i fløden.
Stil massen i køleskabet natten over.

Næste dag pisker du den hvide chokoladecreme op, så den bliver stiv.
Læg nu en bund på et fad, og fordel halvdelen af chokoladecremen på den.
Læg endnu en bund, og fordel resten af chokoladecremen.
Læg derefter den sidste bund over, og stil den i køleskabet, til du skal bruge den.
Pynt den ved at drysse sigtet flormelis over kagen.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Fragilite med hvid chokoladecreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.