Chokoladekage med nougatknas
Lavede denne super lækre chokolade kage i weekenden.
Det gode ved kagen her er at kagen og nougatcremen laves dagen før. Så kagen lægges sammen på selve dagen, hvor den skal serveres.
Opskrift på chokoladekage med nougatknas:
Til ca. 10-12 personer.
Springform 26 cm.
En pakke Toffifee. 125 g.
Chokoladekage:
Bages dagen før.
250 g hvedemel.
300 g sukker.
6 spsk. kakao af god kvalitet.
1 tsk. bagepulver.
1 tsk. natron.
1 nip salt.
2 æg.
2 1/2 dl økologisk minimælk.
150 g økologisk smør.
Smelt smørret i en lille gryde, og pensel springformen med lidt af det smeltede smør.
Kom alle de andre ingredienserne i en stor skål, og hæld det smeltede smør i.
Rør massen sammen med en håndmikser, til massen er helt jævn.
Hæld massen i springformen, og bag den ved 170 i ca. 35 min.
Stil kagen til afkøling.
Når kagen er afkølet, pakkes den ind i film til næste dag.
Nougat creme:
Laves dagen før.
700 g fløde.
200 g mørk chokolade. Hakkes fint.
200 g nougat. Hakkes groft.
Varm fløden i en lille gryde. Lige før den når kogepunktet, så kom den hakkede chokolade og nougat i en skål.
Tilsæt resten af fløden, og rør massen ensartet.
Stil den tildækkede masse i køleskabet til næste dag.
Laves på dagen.
100 g sukker.
100 g hasselnødder.
Rist hasselnødderne på en pande, så skalden er let at gnide af.
Smelt sukkeret på en pande, når sukkeret er smeltet, kommes de afskallede hasselnødder på panden og vendes i det smeltede sukker.
Når massen er stivnet og kold, hakkes det fint.
Lag den ene halvdel på et fad.
Pisk den kolde nougatmasse op med en håndmikser.
Smør lidt under halvdelen af nougatmassen på bunden.
Læg den sidste bund ovenpå, og smør resten af nougatmassen på kagen.
Pynt kagen med hakkede Toffifee.