Chokoladekage med nougatknas
Lavede denne super lækre chokolade kage i weekenden.
Det gode ved kagen her er at kagen og nougatcremen laves dagen før. Så kagen lægges sammen på selve dagen, hvor den skal serveres.
Opskrift på chokoladekage med nougatknas:
Til ca. 10-12 personer.
Springform 26 cm.
En pakke Toffifee. 125 g.
Chokoladekage:
Bages dagen før.
250 g hvedemel.
300 g sukker.
6 spsk. kakao af god kvalitet.
1 tsk. bagepulver.
1 tsk. natron.
1 nip salt.
2 æg.
2 1/2 dl økologisk minimælk.
150 g økologisk smør.
Smelt smørret i en lille gryde, og pensel springformen med lidt af det smeltede smør.
Kom alle de andre ingredienserne i en stor skål, og hæld det smeltede smør i.
Rør massen sammen med en håndmikser, til massen er helt jævn.
Hæld massen i springformen, og bag den ved 170 i ca. 35 min.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/03/DFBB1B97-5364-41DB-90D0-2D24C9202255iphone_photo.jpg?resize=640%2C640)
Stil kagen til afkøling.
Når kagen er afkølet, pakkes den ind i film til næste dag.
Nougat creme:
Laves dagen før.
700 g fløde.
200 g mørk chokolade. Hakkes fint.
200 g nougat. Hakkes groft.
Varm fløden i en lille gryde. Lige før den når kogepunktet, så kom den hakkede chokolade og nougat i en skål.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/03/408689F7-B05B-4EA3-9F82-7E9661937DC9iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Tilsæt resten af fløden, og rør massen ensartet.
Stil den tildækkede masse i køleskabet til næste dag.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/03/BB035D95-5366-4DDA-A749-46ADC87EA17Aiphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Laves på dagen.
100 g sukker.
100 g hasselnødder.
Rist hasselnødderne på en pande, så skalden er let at gnide af.
Smelt sukkeret på en pande, når sukkeret er smeltet, kommes de afskallede hasselnødder på panden og vendes i det smeltede sukker.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/03/EDC061CD-36CA-4FFC-AF4D-291D63DFD5F4iphone_photo.jpg?resize=640%2C640)
Når massen er stivnet og kold, hakkes det fint.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/03/E1463218-0B5F-4E32-823B-E53EDCA02B6Eiphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Lag den ene halvdel på et fad.
Pisk den kolde nougatmasse op med en håndmikser.
Smør lidt under halvdelen af nougatmassen på bunden.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/03/94E0CD8B-271D-43BA-ADF2-7B9DA474041Fiphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Læg den sidste bund ovenpå, og smør resten af nougatmassen på kagen.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/03/5C17A028-F20E-432B-A8AB-50DC75FA11B0iphone_photo.jpg?resize=280%2C209)
Pynt kagen med hakkede Toffifee.
![](https://i0.wp.com/brittsopskrifter.dk/wp-content/uploads/2016/03/4AB94235-340C-4E4C-BE35-21834835D00Fiphone_photo.jpg?resize=640%2C640)