Pasta med kylling

Pasta med kylling

Dejligt, at ungerne har sommerferie.
 Det gør, at jeg har lidt mere tid til mig selv om morgenen.
 Så faldt jeg lige over det her morgenprogram med Jamie Oliver, som jeg så sad og stenede over.
 Han lavede noget lækkert pastasnask med kylling.
 Her er min udgave af pasta med kylling.
 
 


Opskrift på pasta med kylling.
 Til 4 personer.
 
 4 stykker kyllingebryst.
 4-6 fed hvidløg. Behold skralden på.
 1 rød chili. Flæk chilien.
 8-10 små cherrytomater. Halver dem i både.
 Et par kviste rosmarin.
 Salt og peber.
 Olivenolie til stegning.
 
 1-2 pakker frisk båndpasta ca. 500 gram.
 200-250 gram friske bønner.
 300 gram frisk spinat.
 
 Pesto.
 En stor håndfuld basilikum.
 50 gram mandler.
 50 gram parmasanost.
 2 spsk. olivenolie.
 Saft af 1/2 citron.
 1 fed hvidløg.
 5-7 spsk. kogt vand fra bønnerne.
 Salt og peber.
 Man kan også købe et glas færdiglavet pesto, hvis man synes, det er lettere.
 
 Steg kyllingen.
 Inden kyllingen er helt færdig, kommer du bønnerne i kogt vand, så du kan komme igang med pestoen.
 Lav pestoen færdig, gør pasta og grønsager færdige, skær kyllingen ud, og anret det hele på et fad.
 
 Steg kyllingen på en pande med lidt olivenolie.
 Kom hvidløgne med skrald og chilien på panden sammen med kyllingen.
 


Når kyllingen er ved at være steg færdig, så kom tomaterne på panden, så de lige bliver lidt branket.


Skær kyllingen i nogle passende stykker.
 
 Pesto
 Kom basilikum, hvidløg, parmasanost, mandler samt 2 spsk. olivenolie i en blender, og blend det godt.
 


Kom lidt kogt vand fra bønnerne i, og blend igen.
 Smag til med citronsaft og salt og peber.
 


Nip enderne af bønnerne.
 Kom bønnerne i en stor gryde med kogende vand samt lidt salt i.
 Lad bønnerne koge i 5 minutter. Tilsæt pastaen i gryden, og kog det efter anvisning.
 Lige inden pastaen er færdig, ca. 1/2 minut før, kommer du spinaten i.


Sigt vandet fra, gem lidt af vandet i en kop, til eventuelt at komme i retten, hvis den er blevet lidt tør.
 Hæld pastaen og grønsagerne i et fad, og hæld pestoen over, og fordel pestoen godt. Du kan eventuelt komme lidt af det gemte vand over pastaen, hvis du synes, det er for tørt.


Kom kyllingestykkerne over pastaen, og pynt med tomaterne, hvidløg og chilien.
 


Retten blev en ren hitter hjemme hos os.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *