Hyldeblomstsaft
Første tegn, på at nu er det sommer, er, når hyldeblomsten springer ud. Mine børn er vilde med hjemmelavet hyldeblomstsaft. Det får som regel ikke lov til at stå så længe. Så i år har jeg forsøgt mig med at fryse lidt saft, så vi har til hen over sommeren.
Hyldeblomstsaft
50 klaser hyldeblomst
1 1/2 kg økologisk rørsukker
1/2 kg brun farin
6 citroner
100 gram vinsyre. Du kan også bruge citronsyre
2 liter kogende Vand.
Kom hyldeblomsterne i en stålgryde eller en stor skål.
Skær citronerne i skiver, og læg dem over hyldeblomsterne.
Tilsæt derefter rørsukkeret og vinsyren, og hæld derefter det kogende vand over.
Rør det godt rundt med en ske, og lad det stå i 4 dage. Du skal røre i det 2 gange dagligt.
Når der er gået 4 dage, sier du saften fra.
Skold flaskerne, hæld et par dråber atamon i, og hæld det derefter ud igen.
Derefter hælder du saften på flaskerne og lukker dem til med det sammen.