Kanelsnegle
Efterårsferien er ved at være slut. Ugen har stået på hygge, og Anton har været hjemme fra efterskolen. Det har været super dejligt at have begge sine børn hjemme igen. Søndag står den på hjemmebagte kanelsnegle.
Opskriften er fra Karolines kogebog.
Kanelsnegle.
2 dl mælk.
50 gram gær.
100 gram blødt smør.
2 æg.
1/2 tsk. kardemomme.
2 spsk. sukker.
1/2 tsk. salt.
Ca. 500 gram hvedemel.
Fyld:
150 gram blødt smør.
85 gram sukker.
2 spsk. kanel.
1 æg. Bruges til pensling af snegle.
Lun mælken og rør gøren ud heri.
Bland de øvrige ingredienser i.
Rør dejen godt sammen, dejen skal være blank og smidig.
Stil den til hævning i ca.45 minutter.
Fyld:
Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
Del dejen i to stykker.
Rul nu hver del dejen ud til en aflang plade.
Smør halvdelen af fyldet på dejen, og resten på den anden del.
Rul dejen sammen, og skær den i passende stykker. Ca.8-10 stk. Tryk dem lidt flade.
Kom sneglene på et bageplade belagt med bagepapir. Og lad sneglene efterhæve i ca. 30 min.
Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
Bag sneglene i ca. 10 minutter ved 225 grader.
Pynt sneglene med glasur.