Koldskål med rabarbersauce.
En rigtig sommer dessert. Koldskål med rabarbersauce.
Opskrift på koldskål med rabarbersauce.
Koldskål:
1 liter kærnemælk.
1/2 liter yoghurt natural eller A 38.
6 pastauserede æggeblommer.
6 spsk. økologisk rørsukker.
Korne af 1/2 vaniljestang eller 1 stor spsk. vaniljesukker.
Pisk æggeblommer, sukker og kornene af vaniljestangen lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter med en elpisker.
Tilsæt kærnemælken og derefter yoghurten. Og rør godt rundt.
Stil den i køleskabet i et par timer.
Rabarbersauce:
500-600 gram rabarber. Frosne eller friske.
2 dl vand.
150 gram sukker.
Korn af 1/2 vaniljestang.
1 1/2 spsk. maizenamel.
Skær rabarberne i små stykker, ca 2-3 cm.
Kog rabarberne stykkerne i en lille gryde sammen med sukker, vaniljekorn og vand i ca. 5 minutter.
Sigte rabarberne, rør/pres godt på rabarberne, så du får al saften ud.
Varm saften op.
I en lille skål kommer du maizenamelet samt lidt koldt vand i, og så rører du det jævnt, så der ikke er klumper i.
Rør maizenamelet i saften, og tag den af kogepladen. Tilsæt eventuelt mere maizena, hvis du synes, den er for tynd.
Hæld det på en lille kande eller skål, og sæt det i køleskabet, til du skal bruge det.