Koldskål med rabarbersauce.

Koldskål med rabarbersauce.

En rigtig sommer dessert. Koldskål med rabarbersauce.
 


Opskrift på koldskål med rabarbersauce.
 
 Koldskål:
 1 liter kærnemælk.
 1/2 liter yoghurt natural eller A 38.
 6 pastauserede æggeblommer.
 6 spsk. økologisk rørsukker.
 Korne af 1/2 vaniljestang eller 1 stor spsk. vaniljesukker.
 
 Pisk æggeblommer, sukker og kornene af vaniljestangen lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter med en elpisker.
 


Tilsæt kærnemælken og derefter yoghurten. Og rør godt rundt.


Stil den i køleskabet i et par timer.
 
 Rabarbersauce:
 500-600 gram rabarber. Frosne eller friske.
 2 dl vand.
 150 gram sukker.
 Korn af 1/2 vaniljestang.
 1 1/2 spsk. maizenamel.
 


Skær rabarberne i små stykker, ca 2-3 cm.
 Kog rabarberne stykkerne i en lille gryde sammen med sukker, vaniljekorn og vand i ca. 5 minutter.
 Sigte rabarberne, rør/pres godt på rabarberne, så du får al saften ud.
 Varm saften op.
 I en lille skål kommer du maizenamelet samt lidt koldt vand i, og så rører du det jævnt, så der ikke er klumper i.
 Rør maizenamelet i saften, og tag den af kogepladen. Tilsæt eventuelt mere maizena, hvis du synes, den er for tynd.
 Hæld det på en lille kande eller skål, og sæt det i køleskabet, til du skal bruge det.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.