Langtidsbagte semidried tomater
Vi har så mange tomater i haven, at vi ikke kan nå at få spist dem.
Jeg plejer at lave tomatsovs af dem, vi ikke får spist.
Men jeg har i år prøvet at lave semidried tomater, og hold nu op, det er et hit.
Opskrift på langtidsbagte semidried tomater.
300 gram tomater, gerne cherrytomater.
6 spsk. olivenolie.
1 spsk. balsamikoeddike.
1 lille tsk. sukker.
3-4 fed hvidløg.
Salt.
Vask tomaterne godt.
Halver dem, og kom dem i en skål.
Hak hvidløgne fint.
I en anden skål kommer du olivenolie, balsamikoeddike, sukker, og de fint hakkede hvidløg, salt, og rør det godt sammen.
Hæld olivenmassen over tomaterne, og vend det godt sammen.
Hæld tomaterne ud på en bageplade belagt med bagepapir.
Sørg for at tomaterne ligger med skærefladen opad.
Bag tomaterne ved 90 grader i 4 timer.
Når tomaterne er kolde kommes de et skoldet glas, skyllet med atamon.
Hæld olivenolie over tomaterne, så det næsten dækker tomaterne.
Opbevar glasset i køleskabet.
4 thoughts on “Langtidsbagte semidried tomater”
Lavede også disse sidste år i en dehydrator, men de mugnede desværre, så jeg måtte smide hele balladen ud.
Hej Dorit. Ej hvor ærgerligt. Jeg skyller glasset med atamon inden jeg bruger det. Derefter tilsætter jeg en del olie, så de står i en lage.
Mvh
Britt
Hvor længe kan de holde sig?
Hej Heidi. De kan holde sig i tre ugers tid, ikke at jeg har prøvet at have dem stående så længe. Vh Britt