Mandelkarameller.
Lige en fantastisk opskrift mere, her med mandler.
Smager helt fantastisk.
Hvis du ikke har konfektforme, kan du hælde det i en form.
Du kan f.eks. bruge en brødform, som du har beklædt med bagepapir og smurt/sprayet med lidt olie.
Når karamelmassen er kold, kan du skære massen i passende størrelser.
Opskrift på mandelkarameller:
2 dl fløde.
2 dl sukker.
2 dl lys sirup.
1/2 dl fint hakkede mandler.
Konfektforme. Smurt/sprayet med lidt olie.
Termometer.
Kom fløde, sukker og sirup på en pande.
Bring det i kog, og lad det koge, uden det koger over. Du skal ikke røre for meget i det.
Tjek med termometeret.
Når det når 124 grader, kommer du de fint hakkede mandler i og rører godt rundt.
Det tager ca. 20-30 minutter.
Kom karamelmassen i formene med en ske, eller hvad du nu vil bruge.
Stil dem i køleskabet til, de er afkølet og kan komme dem i en lufttæt beholder/kagedåse.
God fornøjelse.