Oksebov langtidsstegt i øl.

Oksebov langtidsstegt i øl.

Jeg har for nyligt købt en kvart ko, og i den forbindelse har jeg fået nogen kødstykker, som jeg normalt ikke ikke ville købe. Et stykke bov ville jeg normalt skære ud til oksekøds tern. Men jeg er er ude i at prøve noget nyt. Jeg har læst, at man kan langtidsstege den, så det vil jeg prøve. Jeg brugte en stegeso til stegning. Det er ikke sidste gang, jeg har lavet det, for hold op hvor smagt det godt. Som tilbehør havde jeg lavet rødbedesalat og kartoffelmos. MUMS.


Opskrift på oksebov langtidsstegt i øl.
Til 5 personer.
Et stykke oksebov på ca. 1.3 kg.
2 pastinakker.
Et løg.
1 tomat.
2 laurbærblade.
En håndfuld bredbladet persille.
En porter.
Salt og peber.

Svits okseboven på en pande. Kom godt med salt og peber på.
Skær pastinakkerne, løget samt tomaten i grove stykker.
Kom de hakkede grønsagerne i stegesoen samt persillen og laurbærbladene.
Læg okseboven over grønsagerne og hæld øllet over.
Kom låget på og lad det steg ved 130 grader i 6 timer.


Du kan lave en fantastisk sovs af skyen. Sigt grønsagerne fra og kom skyen i en kasserolle og lad den simre lidt.
Tilsæt lidt maizenamel som du har rystet sammen med lidt vand, og en god skvat piskefløde og lad det småkoge i 5 minutters tid.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.