Rodsalat
Super flot og sprød salat.
Opskrift på rodsalat:
Du skal bruge isterninger fra 1-2 poser isterningsposer.
5 gulerødder. Gerne i forskellige farver.
4-6 rødbeder. Gerne røde, bolsjestribet og gule.
1-2 håndfulde fetaost.
Lidt bredbladet persille. Fint hakket.
Dressing:
3 spsk. god olivenolie.
1 spsk. æbleeddike.
1/2 tsk. sukker.
Salt og peber.
Pynt: spiselige Hornvioler. Kan undlades.
Skræl rødbederne og gulerødderne.
Riv grønsager på et mandolinjern ca. 1 mm.
Kom isterningerne i en skål med vand.
Kom de revet rødbeder og gulerødder i isvandet, og lad grønsagerne ligge i en halv time.
Rør dressingen sammen i en lille skål.
Hæld vand og isterninger fra grønsagerne.
Anret grønsagerne på et fad.
Smuldr fetaosten over grønsagerne, og drys lidt hakket persille over.
Hæld dressingen over grønsagerne.
Pynt med blomsterne.