Stenbiderrogn på blinis af boghvedemel
Det er lige nu, at det er sæson for stenbiderrogn. Jeg er ret vild med blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg. Rigtig god ret til påskebordet.
Opskrift på blinis:
Pæn stor portion.
4 dl. minimælk.
15 gram gær.
1/2 æg.
1/2 tsk. salt.
1 tsk. sukker.
2 dl. boghvedemel.
2 dl. økologisk hvedemel.
Smør til stegning.
Lun mælken.
Den må ikke blive for varm. (Fingervarm)
Opløs gæren i mælken.
Kom mel, sukker, salt og æg i en skål.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker det til en ensartet masse.
Lad dejen hæve ca. en lille times tid.
Smelt smørret på panden, og fordel dejen på panden.
Brug en blinis pande, hvis du har sådan en.
Det har jeg ikke, så jeg bruger bare min pandekage pande.
Der er plads til 3 bliniser af gangen.
Steg dem færdige.
200 gram stenbiderrogn.
1 rødløg. Hakkes fint.
2 dl. cremefraiche.
Salt og peber.
2 økologiske citroner. Skåret i både.