Hjemmelavede flødeboller med hindbærskum

Hjemmelavede flødeboller med hindbærskum

Så skulle det prøves. Altså at lave hjemmelavede flødeboller. Har altid tænkt, at det var så kompliceret at lave flødeboller, at det har afholdt mig for at prøve. Men en snak på mit arbejde om flødeboller gjorde, at jeg kastede mig ud i det. Og tro mig, det bliver ikke sidste gang. Hold nu op, de er gode.


Opskriften er af Mette Blomsterberg.
Du skal bruge et kogetermometer.
En røremaskine er at foretrække, men du kan også godt bruge en håndpisker.
En sprøjtepose.

Flødeboller med hindbærskum.
Ca. 18 stk.

Kransekagemasse:
100 gram flormelis.
60 gram pastauserede æggehvider.
300 gram rå marcipan.
Rør flormelis og æggehvider sammen i en skål.
Kom marcipanen i en skål og hæld lidt æggehvidemassen i lidt af gangen, så det bliver en ensartet masse.
Kom nu massen i en sprøjtepose og sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Ca. 5 cm i diameter. (Jeg brugte en stjernetyl i sprøjteposen)
Bages i 190 grader i ca. 10 minutter. Eller til de er gyldne.
Lad dem afkøle.


Hindbærskum:

250 gram sukker.
75 gram vand.
110 gram glykose. Fås i Føtex.

140 gram æggehvider.
15 gram sukker.

20 gram frysetørrede hindbær. Fås i Føtex. Jeg har købt dem i kagebutikken i Albertslund.
1/2 vaniljestang.
1 tsk flormelis.


Kog 250 sukker, vand og glykose i en lille kasserolle til, det er 117 grader præcis.
Imens massen koger, blander du 15 gram sukker og 140 gram æggehvider i en røremaskine på lav hastighed.
Hæld nu den varme masse ( i en tynd stråle) ned til æggehvidemassen mens maskinen stadig kører.
Skru nu maskinen op på højeste hastighed, og pisk til skummet bliver fast. Ca. 6-8 minutter.


Skrab kornene af den halve vaniljestang, og mas det sammen med en tsk. flormelis.
Blend de frysetørrede hindbær, så det bliver til pulver. Bland det sammen med vaniljen.
Vend nu hindbærpulveret forsigtig i skummassen.
Kom massen i en sprøjtepose. Jeg brugt en stor glat tyl.
Sprøjt nu massen på marcipan bundene.
Det er vigtig, at skummet fæstner bunden, da det ellers vil falde af, når du kommer chokolade på.


Lad dem stå i stuetempratur i en lille time, så de sætter sig. Eller mens du temperer chokoladen.

Chokolade overtræk:

500 gram god mørk chokolade.
10 gram frysetørrede hindbær.

Hak chokoladen godt.
Kom 2/3 af chokoladen i en skål, som du stiller over et vandbad.
Når chokoladen er smeltet, tager du den af komfuret og kommer resten af den hakkede chokoladen i og rører den ensartet.
Dyp eller pensel nu flødebollen i chokoladen. Jeg synes ikke, det var helt nemt.
Pynt flødebollen med lidt frysetørrede hindbær. Stil dem på køl.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *