Bagt kartoffel med persille og ost
For mig er bagte kartofler en rigtig 80er ret. Jeg har piftet den bagte kartoffel op med lidt friske persille, springløg og lidt cheddarost.
Opskrift på bagt kartoffel med krydderurt og ost:
Til 3 personer.
3 store bage kartofler.
En håndfuld finthakket persille.
2 springløg. Fint hakket.
2 små æg. s/m
Lidt mælk.
Salt og peber.
Lidt revet muskatnød.
Lidt cheddarost til topping.
Vask kartoflerne godt.
Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv.
Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i en time til halvanden, alt afhængig af størrelsen af kartoflerne.
Når kartoflerne er bagt færdigt og kølet af, skæres toppen af kartoflen.
Skrab forsigtig indmaden ud, og kom det i en skål.
Skrællen skal helst ikke gå i stykker.
Mos kartoflerne med en gaflen.
Tilsæt æg, persille, springløg, lidt muskatnød, salt og peber.
Tilsæt eventuelt lidt mælk, så den bliver lidt luftig at røre i.
Kom mosen tilbage i kartoflerne, og drys lidt cheddarost over.
Sæt kartoflerne i et smurt ildfast fad ved 230 grader i ca. 5-10 minutter, til cheddarosten er smeltet.
Så er der klar til servering 😉