Grønkålsalat
Super dejlig salat.
Grønkålsalat:
4-5 blade grønkål.
1/2 lille spidskål.
4-5 rosenkål.
5-6 dadler.
1 æble.
En håndfuld mandler.
Dressing:
2 spsk. olivenolie.
1 spsk. hvid balsamiko/ hvidvinseddike.
1 tesk. sennep.
1 tesk. honning.
Salt og peber.
Skyl grønkålen godt. Tag stokken af, da den smager bittert.
Hak grønkålen meget fint.
Snit hvidkålen fint.
Tag de yderste blade af rosenkålen, og smid dem ud. Snit resten af rosenkålen fint.
Skær dadlerne i småstykker.
Skær æblerne i tynde både.
Rist mandlerne på en pande. Derefter hakkes de grovt.
Kom grønkålen, hvidkålen, rosenkålen, dadlerne, æblerne og mandlerne i en skål.
Rør nu i en anden skål hvidvinseddike, olie, sennep og honning sammen. Smag til med salt og peber.
Hæld det over salaten, og rør godt rundt, så dressingen bliver fordelt i salaten.