Grydebrød.

Grydebrød.

Nogle mener, at brødet her er verdens letteste brød at lave.
Let er det ihvertfald at lave.
Det får en rigtig god krumme og en god kraftig skorpe.
Jeg lave ofte dobbelt portion.
Jeg har lavet brødet på speltmel, men du kan bruge den slags mel, du bedst kan lide…

Opskrift på grydebrød:
Du skal bruge en støbejernsgryde.

3 dl. vand.
1 gram gær. Lille klump.
8 gram salt.
300 gram speltmel.
100 gram groft spelt.

Opløs gæret i vandet.
Tilsæt salt og melet.
Vend melet i med en ske.
Du skal ikke ælte dejen.
Blot røre lidt rundt med en ske.
Det tager 1/2 minut.


Dæk skålen til med film.
Lad dejen stå på køkkenbordet i 15-18 timer.
Drys godt med mel på køkkenbordet, og hæld dejen ud på melet.


Fold dejen et par gange med hænderne.
Først på den ene led så den anden led.
Ikke noget med at ælte.


Kom dejen i en mel-drysset skål, og lad det efterhæve i 2 timer.
Tænd ovnen på 250 grader, og sæt gryden i ovnen.
Gryden skal stå ca. 1/2 timer i den varme ovn, for at den er varm nok.
Når gryden er klar, smøres den hurtigt med lidt olivenolie.
Hæld dejen i gryden, og brug en dejskraber, hvis dejen sidder fast.


Kom låget på, og lad den stå i ovnen i 30 minutter.
Skru ned for varmen til 230 grader, og tag låget af, og lad det bage endnu 15 minutter.


Hæld brødet ud på en rist, og lad det køle af, inden du spiser det.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Grydebrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.